szerda, február 14, 2007

7. bejegyzés a fiúkról

Van három fiú. Barátaim és mint ilyen, szeretem őket. Különböző születési évek képviselői, de sok szempontból hasonlítanak egymásra. Elsősorban fiúk, kedves fiúk. Más-más régióból származnak, különböző családi és társadalmi háttérrel rendelkeznek, különböző horoszkópikus jegyek viselői. Aránylag magasak és aránylag jóképűek. Mérsékelten olvasottak, kellően tájékozottak és érdeklődőek. Elméleti vonzódást éreznek az újdonságok iránt, de alapjaikban konzervatívak. Van köztük olyan, aki talán felvállalja, van, aki nem vallja be, vagy tudatában sincs. Értelmesek, jó a humorérzékük, nem bírják az ostoba embereket, de nagy mértékben különbözik a türelmi szintjük, illetve a barátaik, akiket maguk mellé vonzzanak. Ketten naivak, a harmadik nem. Naivitásuk változó, az egyikük a világ dogaival szemben, másikuk az emberekkel szemben. Zenei ízlésük változó. Egyiküknek meglehetősen határozott, másikuk irányvonalakban válogat, harmadik inkább tudja, hogy mit nem kedvel, mint, hogy mit igen.
Szeretik a filmeket. Ketten inkább alternatív és nem amerikai filmeket, a harmadik inkább amerikai filmeket.
Nincs barátnőjük. Nincs állandó szerelmi kapcsolatuk egy lánnyal. Heteroszexuálisak. A lányokkal időnként megbeszéljük, hogy miért nincs barátnőjük. Minden szempontnak megfelelnek, ami szükséges ahhoz, hogy szerelmesek legyenek beléjük. Sármosak. Nagyon tudnak, vagy tudnának szeretni. Haljamosak a gyöngédségre, de nem elég határozottak. Nehezen engednek magukhoz közel embereket, alapvetően zárkozóttak, lassan szeretnek, de kitartóan. Magas mércével mérik a lányokat és talán már el is lustultak kissé a régi évek hódításaihoz képest. Stabilitást keresnek, és már igazán el sem tudják adni magukat. Ketten, akár felületesen is, képesek már elsőre magukat mutatni, a harmadik még mindig ingadozik az igazi ő és a valamivé válni vágyó ő között. Talán ezért, olyan lányokkal ismerkedik, akik sokkal inkább találnak azzal az ővel, amivé válni szeretne, mint ami ő valójában. Másikuk olyan izgalmas ötvözetét keresi az alternatív és hagyományos/konzervatív lánynak, melyből talán már egyre kevesebben vannak szabadon, ha egyáltalán van belőlük. Harmadikuknak látszólag hiányzik a körvonalazott elképzelése a hozzá találó lányról, épp ezért vonzódási körébe elég széles skála fér bele, csak épp egy sem marad benn.
Évek óta ismerem őket, de csak az utóbbi időben tartom nagyon barátaimnak. Hozzájuk fűződő viszonyom különbözik, a megismerkedés körülményeitől, a barátkozás kezdetétől, a kapcsolattartás jellegétől és főként a három fiú különbözőségétől.
Természetesen szeretném ha lenne barátnőjük. Ugyanakkor féltékeny lennék és fájlalnám, hogy minden funkcióból már csak kevesebbet töltenének be. Persze, ez mitsem számítana. A barátaim.

3 megjegyzés:

Tihi írta...

Tre tre fantastique! Te milyen egyetemet is végeztél? :)

Névtelen írta...

Majd meglásd, amint lesz barátnőjük, hogy el leszel hanyagolva. Ugyanezt érzem én is, amióta minden barátomnak nője lett.

Névtelen írta...

Én nem hiszem, hogy ha bármelyikük is lepárosodik, akkor megváltozna a viszonyunk, csupán a csomagolás fog átalakulni. De én nagyon szurkolok mindhármuknak. S akkor talán mi is három vagány csajjal gazdagodunk ;)